Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

hypotheek aflossen vervroegd lossen kunt spaargeld moet wat beter hypotheekrente natuurlijk

Vervroegd aflossen hypotheek

Wanneer is het verstandig om vervroegd de hypotheek af te lossen? Waar moet u op letten? En waar moet u voor waken? Het is belangrijk om eerst duidelijk te hebben wat de voordelen en de nadelen zijn om vervroegd de hypotheek af te lossen.

Wat als u veel spaargeld hebt?

Misschien heeft u een spaarrekening met veel geld hierop staan. U kunt dan overwegen om het het spaargeld te gebruiken om uw hypotheek af te lossen. Zeker als u boven de vrijstelling in de derde belastingbox komt is het slim om het geld af te lossen op de hypotheek. Het is natuurlijk ook afhankelijk van hoe hoog de rente is die u op uw hypotheek betaald, of u over de hypotheekrente nog belastingaftrek krijgt of niet en wat de rente is die u voor uw spaargeld krijgt.

Wat als u nog een kleine hypotheek hebt?

Dan is het eigenlijk in de meeste gevallen interessanter om af te lossen op deze hypotheek. Zeker als de hypotheekrente lager is dan uw eigenwoningforfait. De hypotheekrente is dan namelijk helemaal niet aftrekbaar. Het geeft u dan een stuk gemoedsrust en het is natuurlijk heerlijk om volledig eigenaar te zijn van de woning zonder dat hier een hypotheek op rust.

Aflossen bij een tophypotheek?

Het vervroegd aflossen van de hypotheek is verstandig als u een tophypotheek hebt. Het voordeel is dan namelijk, dat uw renteopslag lager zal zijn. Let hierbij op wanneer de rente wordt herzien en of het per direct geldt of per de herzieningsdatum van de rentevaste termijn.

Wanneer kunt u beter niet vervroegd aflossen hypotheek?

U kunt beter niet vervroegd gaan aflossen als u een spaarhypotheek of een bankspaarhypotheek hebt. Ook extra geld in uw spaarverzekering storten levert niet het gewenst resultaat op. Uw maandlasten blijven vaak gewoon gelijk.
Ook wanneer u nu al weet dat u binnenkort een grote uitgave moet gaan doen, kunt u beter het spaargeld op uw spaarrekening laten staan.
Natuurlijk moet u ook niet meer aflossen dan is toegestaan volgens de voorwaarden. Het is zonde om een boete te krijgen voor het aflossen van uw hypotheek. Het beste kunt u dan wachten tot 1 januari van het volgende jaar om dan weer het maximum mogelijke af te lossen op uw hypotheek.

Laagste rente

2.00%


Bereken uw hypotheekkosten

%

Interessante links

...