Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

hypotheek wat verkrijgen natuurlijk bent kunt zzper men inkomen heeft bank

Als zzp'er een huis kopen

Wat als u een zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) bent en een huis wilt kopen? Hoe zit dat met het verkrijgen van een hypotheek? Verstrekken geldverstrekkers wel een hypotheek aan een ZZP'er? En hoe gaat dit in zijn werk?

Het gaan anders dan wanneer u in loondienst bent!

Als u in loondienst bent dan heeft u een loonstrookje nodig en een werkgeversverklaring om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Op basis van deze loonstrook en het bruto inkomen wordt dan bepaald wat men maximaal kan verkrijgen aan hypotheek. Dit los van de waarde van de woning. Deze bepaalt natuurlijk ook wat men maximaal aan hypotheek kan verkrijgen.

Een hypotheek als ZZP'er.

Als zelfstandige bent u niet verzekerd van een vast maandelijks inkomen. En dat betekent voor de bank minder zekerheid, dat u de hypotheek netjes kunt betalen. Misschien verdient u tijdens de wintermaanden meer geld, dan tijdens de zomermaanden. Dit heeft natuurlijk effect op de manier waarop u uw hypotheek kunt betalen. Veel banken verstrekken daarom alleen aan ZZP'ers een hypotheek wanneer ze over minimaal drie jaren goede cijfers kunnen laten zien. Cijfers met voldoende omzet en vooral voldoende winst. Waar men trouwens bij een werknemer in loondienst uit gaat van het bruto loon, gaat men bij een ondernemer uit van het netto inkomen. Dus de bruto omzet wordt hier buiten beschouwing gelaten. Op zich is dat natuurlijk wel logisch!

Hoe kunt u een hypotheek krijgen als ZZP'er?

Het beste is om gewoon in gesprek te gaan met uw eigen bank. Kijk wat ze voor u kunnen betekenen en ontdek de mogelijkheden. Natuurlijk kunt u ook naar een onafhankelijk hypotheekadviseur gaan om daar te ontdekken of er andere mogelijkheden zijn. Misschien dat hun met een bank samenwerken, die minder problemen ziet in een variabel en wat minder zeker inkomen.

Wacht niet te lang!

Ga niet te lang rondlopen met uw dromen en mogelijke nachtmerries van het wel of niet verkrijgen van een hypotheek. Kies ervoor om nog vandaag een afspraak te maken bij een hypotheekadviseur, die verstand van zaken heeft. De hypotheekadviseur kan u duidelijk vertellen wat de mogelijkheden zijn. Ook kan hij u vertellen wat er nodig is om een hypotheek in de toekomst wel te verkrijgen, als dit nu nog niet kan.

Laagste rente

2.00%


Bereken uw hypotheekkosten

%

Interessante links

...