Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

woning huis nieuwe kunt gaan naar notaris wat huizenjacht bent juiste

Stappenplan Huis Kopen

Een huis kopen is een proces wat voor de meeste mensen hetzelfde is. Eerst wordt er gekeken welke woningen tot de mogelijkheden behoren. Hierna is het tijd voor de huizenjacht. Als u hierin bent geslaagd koopt u de woning en gaat u naar de notaris voor de overdracht. Hierna bent u de nieuwe eigenaar van uw nieuwe thuis! Dit is heel beknopt wat er gebeurt. Graag gaan we er wat dieper op in.

De huizenjacht!

De huizenjacht begint bij het nagaan wat er financieel mogelijk is. Hierna wordt een checklist met wensen en eisen gemaakt voor de nieuwe woning. Vervolgens kunt u het internet op gaan of naar een makelaar om te kijken of er een woning is, die aan uw eisen voldoet. Als u een woning heeft gezien, die u bevalt gaat u deze bezichtigen. U kunt een keer gaan kijken naar de woning, maar natuurlijk ook vaker. Het is belangrijk om te ontdekken of u het juiste gevoel krijgt bij de woning. Ziet u zichzelf er zelf al vele jaren wonen? Als dit het geval is kunt u gaan onderhandelen!

De onderhandelingen

Als u zelf goed bent in het onderhandelen, dan kun u dit zelf doen. Natuurlijk kunt u ook de hulp van een goede vriend of makelaar inschakelen. Zij kunnen dan de onderhandelingen doen en ervoor zorgen, dat u de woning tegen een zo laag mogelijke prijs koopt. Als de onderhandelingen succesvol zijn, dan kunt u het voorlopige koopcontract ondertekenen. Zorg er altijd voor dat u het contract goed doorneemt en dat het op financi├źle voorwaarden is.

De financiering

Nu is het tijd om de financiering ronde te krijgen om uw nieuwe huis te kopen. u kunt naar een hypotheekadviseur gaan. Kies de juiste hypotheek, die bij jouw situatie past. Vaak neemt de hypotheekadviseur al u zorgen uit handen. Zij zorgen dat de notaris bericht krijgt, dat de financiering rond is.

De overdracht

De daadwerkelijke koop van het huis gebeurt bij de notaris. De notaris ziet erop toe dat al het geld voor de koop naar de juiste bankrekeningen gaat. Tevens geeft de notaris ook aan het kadaster door dat u de nieuwe eigenaar van het huis bent.

Hierna is het tijd om u nieuwe huis in te gaan richten! En misschien een house warming party te organiseren?

Laagste rente

2.00%


Bereken uw hypotheekkosten

%

Interessante links

...