Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

hypotheekadviseur toezicht hypotheekadvies financiële altijd keurmerken veranderingen verschillende wet financieel autoriteit

Keurmerken hypotheekadvies

Aan het verstrekken van een hypotheekadvies worden tegenwoordig vele eisen gesteld. Ook wordt er toezicht op gehouden, dat er goede hypotheekadviezen worden verstrekt. Zo is er de wet op het financieel toezicht en ook is er de Autoriteit Financiële Markten, die zorgen voor het uitvoeren van deze wet. Ook zijn er verschillende keurmerken voor een goed hypotheekadvies.

Erkend hypotheekadviseur

De stichting erkenning hypotheekadviseurs zorgt voor de permanente educatie en ook toelating van erkende hypotheekadviseurs. Het was eerst een keurmerk, voor de kwaliteit van hypotheekadviseur. Later werd dit een eis van de Autoriteit Financiële Markten om hypotheekadviseur te zijn. Het is een eis om hypotheekadviseur te mogen zijn in Nederland. En dat is natuurlijk een sterk en ook krachtig punt.

Een klacht over uw hypotheekadvies?

Als u een klacht heeft over uw hypotheekadvies, dan kunt u dit bij het klachteninstituut financiële dienstverlening indienen. Dit kan via hun website kifid.nl. Het is dan wel belangrijk dat de financieel adviseur (of hypotheekadviseur) is aangesloten bij de kifid.
Als dit niet tot de oplossing leidt, die u verwacht dan kun u altijd nog naar de rechter gaan om uw gelijk te halen.

Veranderingen!

Er zijn de laatste paar jaren veel veranderingen gekomen. Veranderingen, die ertoe hebben geleidt dat er meer toezicht is op het hypotheekadvies. Hierdoor zijn er verschillende keurmerken verdwenen of opgegaan in dit toezicht.

Kies altijd voor kwaliteit! Uiteindelijk zal dit altijd boven blijven drijven!

Laagste rente

2.00%


Bereken uw hypotheekkosten

%

Interessante links

...