Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

krediethypotheek hypotheek opeet kunt geld huis rente opnemen woning vaak men

Krediethypotheek / opeet hypotheek

Een krediethypotheek is een hypotheek, welke u extra ruimte kan geven om geld op te nemen. U kunt het zien als een normaal krediet. Echter omdat er een extra zekerheid op uw huis is, is de rente een stuk lager. Een krediethypotheek wordt vaak afgesloten als er een overwaarde is op de woning. Overwaarde is het verschil tussen de waarden van uw woning en de opgenomen hypotheek.

Minder risico

Een krediethypotheek of opeet hypotheek wordt vaak verstrekt tot ongeveer vijfenzeventig procent van de waarde van uw woning. De bank loopt hierdoor een laag risico. Het is daarom ook mogelijk voor de bank om een lage hypotheekrente te verstrekken.

Het voordeel van een opeet hypotheek

De krediethypotheek heeft als voordeel dat u alleen over het opgenomen geld hypotheekrente moet betalen. U kunt tot een specifiek maximum het geld opnemen. Dit heeft u zo afgesproken met de geldverstrekker of uw bank. Tot die limiet kunt u vrij geld opnemen. Ook kunt u vrij aflossen op uw krediethypotheek. Het werkt eigenlijk als een doorlopend krediet, maar dan met een lagere rente.

Een opeet hypotheek

De krediethypotheek wordt ook wel de opeet hypotheek genoemd. Dit omdat u op deze manier het geld kunt opnemen wat vast zit in de stenen van uw huis. Als u een extra inkomen nodig heeft dan kunt u gebruik maken van de opeet hypotheek. Vooral mensen die een huis hebben wat veel waard is, maar slechts een klein inkomen genieten kunnen kiezen om hun huis op te eten. Vaak gebeurt dit nadat men met pensioen is gegaan. Het is echter wel belangrijk om rekening te houden met de stijgende maandlasten. Immers hoe meer men opneemt van de krediethypotheek, hoe meer rente men gaat betalen. Er wordt alleen over het opgenomen geldbedrag hypotheekrente betaald.

Is de opeet hypotheek of een krediethypotheek wat voor u?

Er kunnen verschillende redenen en situaties zijn waarom een krediethypotheek of opeet hypotheek goed voor u kan zijn.

Laagste rente

2.00%


Bereken uw hypotheekkosten

%

Interessante links

...