Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

huis kopen eerste moet al zo zaken hier financiële mogelijkheden bent

Eerste huis

Gaat u uw eerste huis kopen? Weet u alleen nog niet hoe dat moet! Dan bent u hier aan het juiste adres. Graag bespreken we hoe ook u uw eerste huis kunt kopen. Er zijn een aantal stappen die u moet doorlopen. Zo start u natuurlijk met het zoeken van uw huis om er daarna een of meerdere te gaan bekijken. Het is dan belangrijk om de waarde van de woning goed te bepalen om het huis te kopen. Na de onderhandelingen kunt u het voorlopige koopcontract ondertekenen om daarna de hypotheek te regelen bij een hypotheekadviseur. Als alle financiële zaken zijn afgerond gaat u naar de notaris om hier de officiële zaken af te ronden en de koop te beklinken. Hierna krijgt u de sleutel en bent u de eigenaar!

Het lijkt allemaal zo gemakkelijk!

Vaak lijkt het niet moeilijk om een huis te kopen. Echter wanneer u uw eerste huis gaat kopen is het erg verstandig om stil te staan bij een aantal zaken. Zo is het belangrijk om vooraf te weten wat uw financiële mogelijkheden zijn. Als u dit al weet voordat u uw huizenjacht begint komt u niet voor teleurstellingen te staan. Teleurstellingen wanneer u de koop al heeft beklonken en er dan achterkomt dat een financiering niet tot de mogelijkheden behoort. Het is gênant, maar ook vervelend voor iedereen. Zeker als u mogelijk te laat bent om gebruik te maken van de ontbindende voorwaarden. En dan is het vaak een duur geintje! U moet dan namelijk tien procent van de koopsom betalen in de meeste gevallen. Start daarom met het in kaart brengen van uw financiële mogelijkheden.

Een goede tip!

Nu u al een goede tip heeft gehad, zullen we u er nog een geven! Het is slim als u uw eerste huis gaat kopen om bij het bezichtigen van de woning uw emotie niet te tonen. U hoeft niet te zeggen, dat u het een spuuglelijk huis vindt! En u moet al zeker niet zeggen, dat u zichzelf hier de komende tien of twintig jaar wel ziet wonen. De makelaar of verkoper pakt deze signalen allemaal op, wat uw onderhandelingspositie slechter maakt. Dus als i veel van de vraagprijs af wilt hebben, dan beheerst u uw emoties als u een huis gaat bekijken.

Veel succes met het vinden en kopen van uw eerste huis!

Laagste rente

2.00%


Bereken uw hypotheekkosten

%

Interessante links

...