Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

levenhypotheek hypotheek heeft vaak rendement afgelost looptijd hoe wat beleggingshypotheek kiezen

Levenhypotheek

Een levenhypotheek is een aflossingsvrije hypotheek gekoppeld aan een kapitaalverzekering. Aan het einde van de looptijd wordt bij leven de hypotheek afgelost met de uitkering van de verzekering. Ook wordt bij overlijden voor deze datum de hypotheek afgelost.

Voor wie is de levenhypotheek geschikt?

Mensen met een modaal inkomen zijn de perfecte kandidaten om voor een levenhypotheek te kiezen. Gedurende de looptijd van de hypotheek profiteert men van de hypotheekrenteaftrek. Het is daarom ook geschikt voor mensen met een wat hoger inkomen.

Enkele voordelen!

Tijdens de looptijd wordt er op de hypotheek niet afgelost. Hierdoor krijgt u de maximale hypotheekrenteaftrek. Hierdoor zijn uw netto maandlasten een stuk lager.
Daarnaast heeft u meer zekerheid bij een levenhypotheek over het rendement dan bij een beleggingshypotheek.

Zijn er nadelen?

De levenhypotheek kent weinig flexibiliteit. Het rendement is vaak niet gegarandeerd, dus men weet niet exact hoe hoog het rendement is. Vaak heeft u geen invloed hoe de inleg wordt belegd. Ook zijn de kosten vaak niet transparant.

Een alternatief voor de levenhypotheek?

Als alternatief op de levenhypotheek kunt u kiezen voor de bankspaarhypotheek, de spaarhypotheek of een beleggingshypotheek. Vaak zijn de kosten transparanter en heeft u zelf meer zeggenschap hoe uw geld wordt belegd of geïnvesteerd.

Hoe weet u wat het beste voor u is?

Het beste maakt u een afspraak met een hypotheekadviseur, die verstand van zaken heeft. Hij of zij kan u adviseren wat in uw situatie een verstandige keuze is. Kijk hierbij niet alleen naar de korte termijn, maar vooral naar de lange termijn van uw beslissingen en keuzes.

Laagste rente

2.00%


Bereken uw hypotheekkosten

%

Interessante links

...