Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

hypotheek aflossingsvrije men woning heeft zo maandlasten hypotheekrente procent worden aflossingsvrij

Aflossingsvrije hypotheek

De aflossingsvrije hypotheek is een hypotheek waarop niet afgelost hoeft te worden. Aflossingsvrij betekent trouwens niet dat men zonder kosten of boete kan aflossen op de hypotheek. Men hoeft simpelweg niet af te lossen op de hypotheek.

Hoeveel procent van de totale hypotheek mag aflossingsvrij zijn?

Een aflossingsvrije hypotheek is mogelijk tot vijfenzeventig procent van de executiewaarde van een woning. De executiewaarde is ongeveer negentig procent van de verkoopwaarde van een huis. De bank is hiermee verzekerd, dat wanneer de woning wordt verkocht de aflossingsvrije hypotheek afgelost kan worden.

Flexibele maandlasten

Ook bij een aflossingsvrije hypotheek kunnen de maandlasten veranderen. De belangrijkste en enige reden hiervoor is een stijging van de hypotheekrente. Als de hypotheekrente stijgt dan stijgen ook de maanlasten. Het is dus verstandig om de rentevastetermijn voor meerdere jaren vast te zetten. Dit ligt natuurlijk ook aan de verwachting of de rente gaat stijgen of juist gaat dalen. Als de hypotheekrente gaat dalen dan dalen de maandlasten natuurlijk mee. Tenminste als de rentevaste periode voorbij is of wanneer men een variabele rente heeft.

De gedragscode hypothecaire financieringen

De gedragscode heeft vele zaken rondom hypothecaire financieringen omschreven. Een daarvan is dat de aflossingsvrije hypotheek maximaal de helft van de waarde van een woning mag zijn. Dit heeft men zo afgesproken om de kans op een restschuld bij verkoop van de woning zo klein mogelijk te maken.

Waarom kiezen voor een aflossingsvrije hypotheek?

Als u een nieuwe hypotheek afsluit dan wordt vaak voor een deel aflossingsvrij gekozen om zo de hypotheeklasten te verlagen. Over dit deel hoeft immers geen (toekomstige) aflossing te worden gedaan of gereserveerd.

Laagste rente

2.00%


Bereken uw hypotheekkosten

%

Interessante links

...