Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

hypotheek hybride men kiezen deel rente beleggen sparen rendement vaak overlijdensrisicoverzekering

Hybride hypotheek

Een hybride hypotheek is een vorm van levenhypotheek met een kapitaalverzekering. Het is echter bij deze kapitaalverzekering mogelijk om en te kiezen voor het beleggen in aandelen en obligaties en in een spaarrekening. Daarmee spreidt u het risico en wordt een deel van het doelkapitaal om de hypotheek mee af te lossen opgebouwd door te sparen en een ander deel door te beleggen. Mochten de beleggingen, niet het rendement opleveren wat u ervan verwacht dan heeft u nog het rendement over het spaardeel! U staat dus nooit met lege handen.

Een andere naam voor de hybride hypotheek

Men noemt de hybride hypotheek ook de spaar en beleggingshypotheek. Dit is vaak een stuk duidelijker voor de meeste mensen. Nu is het vaak duidelijk dat men een deel kan beleggen en een deel kan sparen. De spaarrekening biedt dezelfde rente, die men ook over de hypotheek betaald. Dus de hypotheekrente is gelijk aan de spaarrente. Bij de hybride hypotheek kunt u trouwens ook gedurende de looptijd wisselen tussen sparen en beleggen.

Waarom kiezen voor de hybride hypotheek?

Vaak wordt voor een hybride hypotheek gekozen als de rente laag is. Men belegd dan in defensieve waarden (aandelen met minder risico) of obligaties met een opbrengst die hoger is dan de rente. Als de rente vervolgens stijgt stapt men over op een spaarhypotheek (binnen de hybride hypotheek). Ook mensen, die graag willen meeliften op een groeiende economie kiezen voor een hybride hypotheek. Ze kunnen hun hypotheek wijzigen als de economie afneemt en met de opbrengsten van de beleggingen gaan switchen naar het veilige spaardeel.

De overlijdensrisicoverzekering

De premie voor de overlijdensrisicoverzekering wordt bij een hybride hypotheek vaak onttrokken uit het opgebouwde kapitaal. Als het rendement achterblijft dan betekent dan tast dit het eindkapitaal dubbel aan. Dit omdat er ook aan het opgebouwde kapitaal geld ontrokken wordt om de overlijdensrisicoverzekering mee te betalen.

Is de hybride hypotheek iets voor u?

Het beste kunt u samen met een erkende hypotheekadviseur de mogelijkheden doornemen om te ontdekken of een hybride hypotheek een goede hypotheek voor u is. Misschien zijn er andere hypotheekvormen, die beter aansluiten op uw persoonlijke situatie.

Veel succes met het kiezen van de juiste hypotheek.

Laagste rente

2.00%


Bereken uw hypotheekkosten

%

Interessante links

...