Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

hypotheek lineaire looptijd steeds maandlasten hypotheekrente minder aflossen men kiezen echter

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek lost u de hypotheek in gelijke termijnen af. Als u een hypotheek afsluiten van 120.000 euro en de hypotheek een looptijd van twintig jaar kent, dan betaalt u maandelijks vijfhonderd euro aan aflossing. Daarnaast betaalt u de hypotheekrente over het opgenomen bedrag aan hypotheek. De hypotheekrente kunt u vastgezet hebben voor de looptijd van de hypotheek, dan kan deze niet fluctueren. U betaald dan iedere maand minder aan uw hypotheek. Het deel hypotheekrente wordt immers steeds lager, doordat u meer aflost op de hypotheek. Deze hypotheekvorm is dus vooral geschikt voor mensen, die graag steeds minder geld betalen voor hun hypotheek en snel hun hypotheek willen aflossen.

Waarom wordt er niet vaak gekozen voor de lineaire hypotheek?

Men kiest niet vaak voor een lineaire hypotheek in Nederland, omdat dit fiscaal minder aantrekkelijk is. De hypotheekrenteaftrek laat de meeste Nederlanders kiezen voor een andere hypotheek. Echter als de hypotheekrenteaftrek verdwijnt dan zal men steeds vaker gaan kiezen voor de lineaire hypotheek is de verwachting. En anders voor de annuïteiten hypotheek.

Waarom kiezen voor een lineaire hypotheek?

Als men kiest voor een lineaire hypotheek, dan doet men dit vooral omdat de maandlasten gedurende de looptijd van de hypotheek afnemen. In het begin zijn de maandlasten hoger. Echter gedurende de looptijd worden de maandlasten steeds lager. Tenminste als de hypotheekrente gelijk blijft of in ieder geval niet stijgt!

Past de lineaire hypotheek bij u?

Als u de hypotheekvorm bepaalt dan is het belangrijk dat u kijkt of deze bij uw persoonlijke situatie past. Hoe hoog kunnen uw maandlasten zijn? En op welke manier wilt u graag de hypotheek aflossen? Heeft u er veel baat bij wanneer u pas aan het einde van de looptijd uw hypotheek aflost met bijvoorbeeld een kapitaalverzekering? Of is dit voordeel erg klein en wilt u liever direct aflossen op uw hypotheek?
Allemaal vragen die u het beste met een erkend hypotheekadviseur kunt doornemen. Hij of zij kan met u bekijken wat voor u de beste hypotheek is. Misschien is dat de lineaire hypotheek, misschien ook niet!

Laagste rente

2.00%


Bereken uw hypotheekkosten

%

Interessante links

...