Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

bent doorstromer starter koopwoning woningmarkt huis kopen woning al naar andere

Doorstromer

Wanneer bent u nu een starter op de woningmarkt en wanneer bent u een doorstromer? Het zijn twee begrippen, die soms door elkaar worden gehaald. Graag leggen we u daarom uit wat het verschil is en wanneer u een starter op de woningmarkt bent en wanneer een doorstromer.

Een starter op de woningmarkt

U bent een starter op de woningmarkt als u voor het eerst een huis of een appartement gaat kopen. Dus als u bijvoorbeeld vanuit uw ouderlijke huis een woning gaat kopen. Ook bent u een starter als u van een huurwoning naar een koopwoning gaat. Het is iedereen, die voor het eerst een koopwoning koopt.

Een doorstromer!

Als u al een woning of een appartement heeft gekocht en deze gaat verkopen om daarna een andere woning aan te schaffen, wordt u een doorstromer genoemd. Een doorstromer is dus iemand die al een koopwoning heeft, deze gaat verkopen om naar een andere koopwoning te verhuizen. Het klinkt allemaal zo logisch! Toch?

Wat ben jij op de woningmarkt?

Heeft u al een huis gekocht en wilt u gaan verhuizen naar een andere koopwoning? Dan bent u duidelijk een doorstromer. Of bent u iemand die voor het eerst een woning gaat kopen? Dan bent u een starter op de woningmarkt. En dit is eerlijk gezegd een belangrijk groep. Als er namelijk geen starters zijn, dan kunnen de doorstromers niet verder! Wie koopt er immers hun woningen?

Of u nu een starter of doorstromer bent, wij wensen u veel succes met het kopen van uw nieuwe huis!

Laagste rente

2.00%


Bereken uw hypotheekkosten

%

Interessante links

...