Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

hypotheek effecten men effectendepot rendement geld betaald rente belangrijk mogelijk waarde

Effecten hypotheek

Een effectenhypotheek is een hypotheek gekoppeld aan een effecten rekening. Als er bijvoorbeeld al een effectendepot is dan kan men dit koppelen aan de hypotheek. Met de beleggingen in het effectendepot wordt de toekomstige aflossing van de hypotheek opgebouwd. Het voordeel is, dat men bij deze constructie en effecten hypotheek alleen de rente betaald over de hypotheek.

Waarom kiezen voor een effecten hypotheek?

De belangrijkste reden om te kiezen voor een effecten hypotheek is, dat men een hoger rendement kan behalen dan de rente die men betaald voor de hypotheek. Natuurlijk moet men ook goed nadenken over het feit dat de effecten een lager rendement kunnen krijgen en men niet de gehele hypotheek kan aflossen. Het is dus mogelijk om met een restschuld te blijven zitten als de effecten niet voldoende rendement opbrengen.

Waarom een effecten hypotheek ook pijn kan doen.

Als men een effecten hypotheek heeft dan kan dit ook anders aflopen als verwacht. Als men namelijk kort voor het aflossen van de hypotheek zit zit er veel geld in het effectendepot. Als al dit geld is belegd in aandelen en de hele beurs omlaag gaat, dan kan de waarde van het effectendepot snel omlaag gaan.

Waarom meer lenen dan de waarde van de woning?

Als men een effecten hypotheek hypotheek dan kan men tot honderdvijftig procent van de executiewaarde financieren. Dit is mogelijk omdat het overschot gebruikt wordt om effecten mee aan te kopen. En deze effecten zijn verpand aan de geldverstrekker. De geldverstrekker heeft dus een zekerheid over de aandelen en effecten en over het aangekochte huis. Hierdoor is het mogelijk om zonder eigen geld te beleggen. Het is trouwens wel goed om te weten dat de rente, die u betaald over het geleende geld van het effectendepot niet aftrekbaar is voor de belasting. Ook telt het effectendepot mee in box drie van de belastingen.

Wat belangrijk is!

Het is belangrijk om te weten, dat de waarde van de beleggingen ook kan afnemen. Natuurlijk is het dromen van een hoog rendement erg verleidelijk. Het is echter ook belangrijk om met de beide benen op de grond te staan.
In de regel is een effecten hypotheek interessant voor mensen met een gezamenlijk inkomen van vijftig duizend euro of meer per jaar. Hieronder kan men beter een beleggingshypotheek overwegen of een hypotheek met een kapitaalverzekering.

Veel succes met het kiezen van de juiste hypotheek! Misschien wel een effecten hypotheek.

Laagste rente

2.00%


Bereken uw hypotheekkosten

%

Interessante links

...