Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

levensverzekering men sparen hypotheek worden leven hun toekomst dochter zoon kunt

Levensverzekering

Een levensverzekering is een verzekering, die wordt afgesloten op het leven of de dood van iemand. Als een bepaalde termijn is bereikt en men nog in leven is, dan kan een geldbedrag uitgekeerd worden. Echter hetzelfde geldt als men binnen een bepaalde termijn overlijd. Het is afhankelijk van het soort levensverzekering, dat men heeft afgesloten.

Waarvoor kunt u een levensverzekering gebruiken?

U kunt een levensverzekering afsluiten om verschillende redenen. De eerste is om een schuld af te lossen. Daarnaast kan het zijn om in het levensonderhoud te voorzien van de nabestaanden. Ook kan het het inkomen voor de oude dag verzorgen. Men kan een levensverzekering ook afsluiten om voor de toekomst te sparen.

Een levensverzekering als onderdeel van de hypotheek

Bij een levenhypotheek is een levensverzekering een belangrijk onderdeel. Het kan de hypotheek in de toekomst aflossen. Vaak gebeurt dit in een keer. Deze vorm van hypotheek is ontstaan om maximaal gebruik te maken van het belastingvrije voordeel. Het belastingvrije voordeel wordt echter steeds kleiner, dus het is maar de vraag hoe lang de levensverzekering nog voor de aflossing van de hypotheek in de toekomst kan worden gebruikt.

De levensverzekering om te sparen

Veel gezinnen kiezen ervoor om voor hun zoon of dochter een studieverzekering af te sluiten. Op die manier kunnen ze sparen voor de studie van hun kinderen. Men kan dan bijvoorbeeld achttien jaar lang sparen binnen de levensverzekering om deze op achttienjarige leeftijd van de zoon of dochter uit te laten keren.

De oude dag levensverzekering

Veel mensen kiezen ervoor om naast de AOW en hun pensioen ook zelf te sparen om over wat extra geld te beschikken als ze 65 worden. Dit kan een levensverzekering zijn, die bij leven uitkeert! Dus als men 65 wordt dan keert de levensverzekering het opgespaarde en gerendeerde kapitaal uit.

Laagste rente

2.00%


Bereken uw hypotheekkosten

%

Interessante links

...