Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

hypotheek looptijd annuïteiten gelijk termijn gedurende hele voordeel beste hypotheekvorm begin

Annuïteiten hypotheek

Bij een annuïteiten hypotheek betaald u een geldbedrag, dat iedere maand gelijk is voor de afgesproken termijn. En in dit geldbedrag is de hypotheekrente opgenomen en ook de aflossing van de hypotheek. Het grote voordeel is dat de maandelijkse termijn gelijk is voor de hele looptijd. Het aflossingsdeel van deze termijn is in het begin erg klein. Gedurende de looptijd van de hypotheek neemt dit deel toe. Het omgekeerde geldt voor het rentedeel van de maandelijkse termijn.

Een stijging van de netto woonlasten!

Doordat de hypotheek fiscaal aftrekbaar is zullen de netto woonlasten gedurende de looptijd stijgen. Het rente component van de annuïteit is immers groter aan het begin van de looptijd en neemt dan geleidelijk aan af. Echter als men de huidige ontwikkelingen volgt van de fiscale voordelen voor eigen woning bezitters, dan bestaat de kans dat hypotheekrente aftrek in de toekomst verdwijnt.

Waarom kiezen voor een annuïteiten hypotheek?

Het voordeel van een annuïteiten hypotheek is dat de maandelijkse termijn gedurende de hele looptijd gelijk is. Bij bijvoorbeeld een lineaire hypotheek zijn de maandlasten aan het begin erg hoog en later een stuk lager.
Bij een spaarhypotheek en een levenhypotheek zijn de maandlasten vaak ook gelijk over de hele looptijd (als de rente gelijk blijft over de hele looptijd of wanneer er een rentevaste periode is gekozen gelijk aan de looptijd van de hypotheek). Het voordeel van de annuïteiten hypotheek is dan echter, dat men daadwerkelijk aflost gedurende de looptijd van de hypotheek.

Welke hypotheekvorm is het beste voor u?

Vaak zijn uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke wensen bepalend voor de hypotheekvorm, die u kiest. Het kan zijn dat een annuïteiten hypotheek hierbij een goede keuze is. U kunt dat echter het beste met een erkende hypotheekadviseur bespreken. Hij kan u precies vertellen waarom u het beste voor een specifieke hypotheekvorm kunt kiezen.

Veel succes met het kiezen van de juiste hypotheek.

Laagste rente

2.00%


Bereken uw hypotheekkosten

%

Interessante links

...