Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

hypotheek verstandig geld lossen aflossen wat betalen al natuurlijk zonder aflost

Aflossen van uw hypotheek

Tegenwoordig stellen steeds meer mensen zich de vraag of het verstandig is om de hypotheek af te lossen of niet. Soms is het extra aflossen van uw hypotheek verstandig. Echter er blijven altijd vragen of dit wel of niet verstandig is. Moet u alles aflossen? En hoeveel van de hypotheek mag u zonder boete aflossen? Of moet u dat geld apart zette op een spaarrekening?

Wat als u extra geld over hebt iedere maand?

Het is natuurlijk interessant om de hypotheek af te lossen. Zo wordt u maandelijkse termijn een stuk lager. Het is echter wel verstandig om ook wat geld achter de hand te houden als een appeltje voor de dorst. Wat als u al uw geld aflost op uw hypotheek? En dan gaat de wasmachine of de vaatwasser kapot! Wat dan? Heeft u dan nog wel geld over om ook de wasmachine of vaatwasser te vervangen? Het is slim om eerst geld op een spaarrekening te plaatsen om het dan in delen op de hypotheek af te lossen.

De hypotheekrenteaftrek?

Tegenwoordig is de maximale termijn om op een hypotheek belastingvoordeel te krijgen dertig jaar. Als u eerder aflost op uw hypotheek, dan betekent dit dat het bedrag voor belastingvoordeel ook kleiner wordt.

Enkele redenen om af te lossen!

Misschien bereikt u bijna de pensioengerechtigde leeftijd. Dit betekent dat u minder belasting over uw inkomen hoeft te betalen. Hierdoor is het ook minder aantrekkelijk om meer rente te betalen over uw hypotheek.
Daarnaast kan het ook zijn dat u een schenking krijgt van uw ouders. Er zijn tegenwoordig speciale regelingen waarbij men 100.000 euro belastingvrij aan de kinderen mag schenken, mits dit ook voor de aflossing van de hypotheek gebruikt wordt. Banken rekenen dat zelfs geen boeterente! En dat is natuurlijk wel een fijne gedachte. Het helpt uw kinderen om de erfenis al gedeeltelijk te ontvangen zonder hierover belasting te betalen.

Aflossen of niet?

Als u twijfelt over wat er voor u verstandig is, maak dan een afspraak met een erkende hypotheekadviseur. Hij of zij kan u precies vertellen of het wel of niet verstandig is om uw hypotheek af te lossen of niet. Mogelijk kan de adviseur met een alternatief komen en u daarmee uitstekend van dienst zijn.

Laagste rente

2.00%


Bereken uw hypotheekkosten

%

Interessante links

...