Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

bkr negatieve men registratie lening kredieten codering krediet leningen krijgt banken

BKR registratie

Het bureau krediet registratie (BKR) is gevestigd in Tiel en registreert alle kredieten en leningen in een centraal systeem. Dit kan een lening zijn, maar ook een krediet of creditcard. Ook een betaalpas bij een winkel kan hieronder vallen of een roodstand faciliteit.

Het doel van het BKR

Het registreren van kredieten en leningen is belangrijk voor zowel de consument als de geldverstrekker. De consument wordt op deze manier beschermt tegen het afsluiten van teveel kredieten. Banken en geldverstrekker zijn verzekerd van een betere kredietwaardigheid van haar klanten. De kans op wanbetalers is dus een stuk kleiner.

Wie en wat wordt er geregistreerd bij het BKR?

Een BKR registratie krijgt iedereen, die een lening of krediet afsluit. De registratie bij het BKR gebeurt om de kredietwaardigheid te kunnen bepalen van mensen die een nieuwe lening willen afsluiten. Als men bijvoorbeeld in het verleden de betalingen niet correct is nagekomen, dan krijgt men een negatieve BKR registratie. Afhankelijk van de termijn en de frequentie van de wanbetaling krijgt men een negatieve BKR registratie. Banken zullen uw dan in de meeste gevallen geen lening of krediet meer verstrekken. Ook voor het verkrijgen van een hypotheek kan dit gevolgen hebben.

Wat als men een negatieve BKR codering krijgt?

Als men een negatieve BKR codering heeft bij het BKR te Tiel, dan blijft deze negatieve registratie tot vijf jaren in het systeem staan. Alle leningen en kredieten worden trouwens geregistreerd bij het BKR. Dit is normaal en ook geen enkel probleem. Pas als men de betaling niet correct is nagekomen krijgt men een negatieve codering. Deze blijft ongeacht of de lening wel of niet is afgelost staan voor vijf jaren.

Wettelijke verplichtingen

Het is wettelijk verplicht voor banken en kredietverstrekkers om hun klanten bij het BKR te toetsen. Dit ligt echter wel aan de hoogte van het krediet. Onder een specifieke grens worden kredieten en leningen niet vastgelegd bij het BKR.

Wat als uw een negatieve codering heeft?

Door omstandigheden kan het zijn, dat u niet aan uw financi├źle verplichtingen kunt voldoen. Hierdoor kun u een negatieve BKR codering krijgen. Soms is dit daadwerkelijk buiten uw schuld. Als u dit goed en duidelijk kunt communiceren richting een bank, dan is het mogelijk om toch een lening of hypotheek te krijgen. Dit is de laatste jaren echter steeds moeilijker geworden.

Laagste rente

2.00%


Bereken uw hypotheekkosten

%

Interessante links

...