Vragen / antwoorden

Hier kunt u straks een vraag stellen, of het antwoord op een vraag vinden.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsberichten die te maken hebben met het onderwerp dat u bekijkt vindt u hier.

men spaarhypotheek hypotheek spaarpolis bank hypotheekrente mensen zekerheid elkaar zien hun

Spaarhypotheek

Door de hypotheekrenteaftrek is de spaarhypotheek een populaire hypotheek geworden. Gedurende de looptijd van de hypotheek lost u geen geld af op de hypotheek. U bouwt echter wel in een spaarpolis kapitaal op waarmee u aan het einde van de looptijd van de hypotheek, deze aflost. De spaarhypotheek is een hypotheek gekoppeld aan een spaarpolis. Deze spaarpolis biedt dezelfde rente als de hypotheekrente die betaald wordt.

De regels van de bank

Een bank wil graag een spaarhypotheek verstrekken aan mensen, die aan hun voorwaarden voldoen. Er moet natuurlijk voldoende inkomen zijn om de maandlasten te betalen. Ook moet men een hypotheekrecht op de woning laten vestigen. Dit biedt de bank immers de zekerheid, dat ook bij wanbetaling van de hypotheek de bank zijn geld terug zal zien.

De elementen van een spaarhypotheek

De spaarhypotheek bestaat uit drie delen. Het eerste deel is het leningdeel en de hypotheek. Hierover betaald men hypotheekrente. Daarnaast heeft men een spaarpolis. Dit kan men zien als een spaarrekening. Over het geld wat in de spaarpolis zit ontvangt men spaarrente. De spaarrente is bij de spaarhypotheek gelijk aan de hypotheekrente. Het derde deel is de overlijdensrisicoverzekering. In geval van overlijden kan men toch in de woning blijven wonen. Dat is natuurlijk een geruststellende gedachte.
De drie elementen zijn vaak onlosmakelijk aan elkaar verbonden bij een spaarhypotheek. Als men de onderdelen los wil koppelen van elkaar dan moet men alles veranderen. Men kan niet de overlijdensrisicoverzekering aanpassen van de spaarhypotheek, zonder de hele hypotheek te wijzigen of stop te zetten.

Waarom kiezen voor een spaarhypotheek?

Men kiest voor een spaarhypotheek als men zekerheid wil. Veel mensen willen niet speculeren over en de stijging van de waarde van hun huis en de stijging van de waarde van hun beleggingen. Men wil dit liever los van elkaar doen. Sommige mensen kunnen 's nachts ook niet slapen als ze de beurskoersen omlaag zien gaan. Het is dan beter om voor zekerheid te kiezen! Kies dan voor een spaarhypotheek.

Laagste rente

2.00%


Bereken uw hypotheekkosten

%

Interessante links

...